Kies uw olijfboom op de kaart

SELECTEER UW OLIJFBOOM EN BOERDERIJ DOOR OP DE KAART TE KLIKKEN

Zoom in op de groene markeringen op de kaart. Door op de regio rond de groene markeringen te klikken, kunt u de boerderijen en informatie zien. Door op de groene markering te klikken, krijgt u aanvullende informatie en een afbeelding van de olijfboom die u mag adopteren.

Klik op het pictogram in de rechterbovenhoek voor een grotere versie van de kaart.

Klik HIER om deel te nemen aan het project en een boom te adopteren.

olive-trees-garden-mediterranean-olive-field-ready-harvest
olive-oil-farmer-in-greece-harvesting

KUN JE UITLEGGEN HOE HET WERKT?

Zoek op de interactieve kaart een olijfolieboer die je wilt helpen en selecteer vervolgens een olijfboom om te adopteren.
Als u op deze link klikt, kunt u een boom adopteren.

HOE GAAN WE VERDER?

Als gevolg hiervan krijgt uw boom een naam naar keuze.
Naast het eigendomscertificaat ontvangt u ook een foto van uw boom en de omgeving. Dat is wat we gaan gebruiken.
Na de oogst wordt 3 liter van uw eigen Extra Vierge Olijfolie aan u geleverd. Oktober is oogsttijd.

KAN IK MIJN BOOM KOMEN BEKIJKEN?

JA! Als u wilt, bent u van harte welkom om uw boom te komen bekijken. U kunt zelfs helpen bij de oogst en een rondleiding krijgen door de molen waar uw olijfolie koud wordt geperst voordat u deze koopt. Op aanvraag is er een plek om te overnachten. Vlak voor de kust van de Navarino-baai in Griekenland kunt u uw vakantie doorbrengen in een prachtig deel van het land.

Klik HIER om je bij het initiatief aan te sluiten en een boom te adopteren.

F.A.Q

Het draait allemaal om mensen en kwaliteit van leven en olijfolie

Boeren krijgen een betere prijs voor hun kostbare olijfolie door Nestor EVOO te gebruiken. Hun olie zal meer dan twee keer zoveel waard zijn, wat een eerlijke ruil is voor een hoogwaardige olijfolie.

Veel olijfolieboeren in het zuiden van Griekenland hebben het moeilijk. “Marketing” is een term waar ze nog nooit van hebben gehoord. Er is een molen die olijfolie maalt, dus verkopen ze die van hen aan die molen. Daardoor moeten ze veel geld betalen om de lage prijs goed te maken.

U kunt erop rekenen dat Nestor jaarlijks 3 liter olie van uw boom levert. Het filteren, verpakken en verzenden wordt allemaal door ons gedaan nadat we de olijfolie bij de boer hebben opgehaald en naar de molen hebben gebracht.

Ja. Er is echter behoefte aan verduidelijking….

De grootste olijfolieproducenten van Griekenland, van wie de meerderheid hun olijfolie in megabundels aan Italië verkoopt, verkopen hun olijfolie momenteel in bulk aan de fabriek. Waarom?

Dit doen we omdat de Italianen veel meer olie verkopen dan ze zelf kunnen produceren.
In feite hebben ze de beste marketingstrategie en merkherkenning van elk land dat olijfolie produceert.

Griekse olijfolie wordt dan ook in grote hoeveelheden geëxporteerd naar Italië. Uiteindelijk begeeft de paus zich naar het schip en maakt een kruis met zijn handen. Italië olie is gearriveerd! ha ha.

Een groot probleem:

Niet alle Italiaanse olie is goed.
Je hebt een zuurgraad van minder dan 0,8 nodig als je het ‘Extra Vierge Olijfolie’ wilt noemen.
Als u een olie heeft met een zuurgraad van meer dan 0,8 tot 1,2, kunt u deze ‘Olijfolie’ noemen
Als je een hogere zuurgraad hebt, kun je die beter weggooien of zeep maken.

Dus wat gebeurt er met de Griekse EVOO in Italië?

De Italianen kunnen het mengen met hun inferieur Olijfolie die in januari of later is geoogst, die een zuurtegraad hoger dan 0,8 heeft. De Griekse Olijfolie heeft een vroege oogst met een zuurgraad tussen de 0,2 en 0,4. Dus de Italianen kunnen het mengen met hun late oogst, grote hoeveelheid Olijfolie met een zuurgraad van 1,2 of hoger, en na het mengen krijgen ze een zuurgraad van 0,8 en mogen ze het labelen als ‘Extra Vierge Olijfolie’.

Als u uw eigen olijfboom adopteert, heeft u dit probleem niet meer.
U krijgt het beste van het beste EVOO dat u kunt delen met vrienden en familie.

 

Yes! We ship your olive oil to the US. You will receive it in november or december.

Zoals we zeggen, de boeren zijn arm en hebben niet het geld om de bomen te voeden of te behandelen met dure sprays. Nou, dit is een goede zaak! Als bomen niet worden bewaterd, niet bespoten, niet gevoerd, produceren ze de beste en meest gezonde olijfolie. Maar je hebt natuurlijk minder oogst. Het is kwaliteit boven kwantiteit.

Uw olijfboom moet twee keer per jaar gekapt worden, dit is hard werken maar het kost geen geld.

  1. Geef de olijfboom geen water
  2. Goed snoeien zodat de boom kan ‘ademen’
  3. Geen eten voor de boom
  4. Vroege oogst, oktober, november

    Waarom?

    De olijfboom gaat in de ‘overlevingsmodus’ en maakt veel polyfenolen aan. Als je de veelal onrijpe olijven op het juiste moment oogst is dit aandeel Polyfenol erg hoog en hierdoor blijft de olie lang vers en is het erg goed voor je gezondheid!!

    Lees meer over lage zuurgraad en polyfenolen in olijfolie.

U ontvangt Flessen of ‘Bag in Box’ biologische Extra Vierge Olijfolie afhankelijk van het aantal bomen dat u hebt geadopteerd, 

Je vraagt je misschien af waarom de Bag in Box de beste verpakking voor olijfolie is.

Omdat olijfolie twee grote vijanden heeft. Dat is licht en zuurstof.
Dus als je olijfolie in een blikje verpakt, wordt het beschermd tegen licht, maar nadat je de olie hebt gebruikt, komt er zuurstof in het blikje en oxideert de olie langzaam en gestaag.

Als je olijfolie in een fles doet, gaat het oxideren door licht en zuurstof.

Hierdoor is er bij verpakken in een ‘Bag in Box’ geen oxidatie door licht of zuurstof. Je kunt een flesje vullen met de olie die je nodig hebt, en de Bag in the box zal kleiner worden naarmate de hoeveelheid olie die je eruit haalt kleiner wordt. Als gevolg hiervan is de tas verstoken van zowel licht als zuurstof.

Koop dus een mooie fles en gebruik het bag-in-box-systeem om de fles die je in de keuken en op tafel gebruikt bij te vullen.

  • Verlengde houdbaarheid
  • Uitstekende barrièrebescherming tegen licht en zuurstof
  • Maximale opslagefficiëntie
  • Lagere logistieke kosten
  • Verminderde ecologische voetafdruk in vergelijking met elke andere
  • verpakkingsoptie
  • Lage investerings- en verpakkingsmateriaalkosten
  • Hygiënische en handige dosering
  • Differentiatie en maximale facing voor branding
  • Bag-in-box is een vervanging voor veel rigide verpakkingen
  • Bag-in-box gebruikt aanzienlijk minder plastic en kost gemiddeld aanzienlijk minder dan een harde container met vergelijkbare capaciteit
  • eenvoudig te doseren

 

adopt-olive-tree

IK WIL MEER OLIJFBOMEN ADOPTEREN.

Wilt u meer dan 10 bomen adopteren, neem dan contact met ons op, wellicht omdat uw bedrijf de CO2-uitstoot wil verminderen of omdat u Extra Vierge Olijfolie als kerstcadeau wilt geven aan uw medewerkers die daar baat bij hebben. Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste boer, evenals de juiste verpakking en etikettering voor uw olijfolie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.