Kies uw olijfboom op de kaart

SELECTEER UW OLIJFBOOM EN BOERDERIJ DOOR OP DE KAART TE KLIKKEN

Zoom in op de groene markeringen op de kaart. Door op de regio rond de groene markeringen te klikken, kunt u de boerderijen en informatie zien. Door op de groene markering te klikken, krijgt u aanvullende informatie en een afbeelding van de olijfboom die u mag adopteren.

Klik op het pictogram in de rechterbovenhoek voor een grotere versie van de kaart.

Klik HIER om deel te nemen aan het project en een boom te adopteren.

olive-trees-garden-mediterranean-olive-field-ready-harvest
olive-oil-farmer-in-greece-harvesting
HOE HET WERKT:
 
Stap 1: Ontdek de wereld van olijfolieboeren op onze interactieve kaart. Kies een boerderij waarvan u wilt dat deze gedijt en blader door de beschikbare olijfbomen om te adopteren.
 
Stap 2: Klik eenvoudigweg op de link en adopteer de olijfboom van uw keuze. Hierdoor krijgt uw boom een door u gekozen naam.
 
Stap 3: Binnenkort ontvangt u niet alleen het eigendomscertificaat, maar ook een betoverende foto van uw boom en zijn omgeving. Dit wordt uw trots!
 
Stap 4: In de oogstmaand oktober wordt 3 liter van uw eigen heerlijke Extra Vierge Olijfolie zorgvuldig verpakt en naar u verzonden.
 
VERDERE MOGELIJKHEDEN:
 
Ja, zeker! U bent van harte welkom om uw boom persoonlijk te ontmoeten. Bezoek onze boerderij, ervaar het oogsten van dichtbij en geniet van een rondleiding in onze molen, waar de magie van olijfolie wordt gecreëerd. Als u dat wenst, kunt u zelfs overnachten in de buurt van de betoverende Navarino-baai in Griekenland. Een kans om een prachtig stukje van ons land te ervaren.
 
Klaar om mee te doen? Klik HIER en omarm het initiatief door uw eigen olijfboom te adopteren.
 

F.A.Q

Het draait allemaal om mensen en kwaliteit van leven en olijfolie

Boeren krijgen een betere prijs voor hun kostbare olijfolie door Nestor EVOO te gebruiken. Hun olie zal meer dan twee keer zoveel waard zijn, wat een eerlijke ruil is voor een hoogwaardige olijfolie.

Veel olijfolieboeren in het zuiden van Griekenland hebben het moeilijk. “Marketing” is een term waar ze nog nooit van hebben gehoord. Er is een molen die olijfolie maalt, dus verkopen ze die van hen aan die molen. Daardoor moeten ze veel geld betalen om de lage prijs goed te maken.

U kunt erop rekenen dat Nestor jaarlijks 3 liter olie van uw boom levert. Het filteren, verpakken en verzenden wordt allemaal door ons gedaan nadat we de olijfolie bij de boer hebben opgehaald en naar de molen hebben gebracht.

olive-oil-farmer-in-greece-harvesting

Ja. Er is echter behoefte aan verduidelijking….

De grootste olijfolieproducenten van Griekenland, van wie de meerderheid hun olijfolie in megabundels aan Italië verkoopt, verkopen hun olijfolie momenteel in bulk aan de fabriek. Waarom?

Dit doen we omdat de Italianen veel meer olie verkopen dan ze zelf kunnen produceren.
In feite hebben ze de beste marketingstrategie en merkherkenning van elk land dat olijfolie produceert.

Griekse olijfolie wordt dan ook in grote hoeveelheden geëxporteerd naar Italië. Uiteindelijk begeeft de paus zich naar het schip en maakt een kruis met zijn handen. Italië olie is gearriveerd! ha ha.

Een groot probleem:

Niet alle Italiaanse olie is goed.
Je hebt een zuurgraad van minder dan 0,8 nodig als je het ‘Extra Vierge Olijfolie’ wilt noemen.
Als u een olie heeft met een zuurgraad van meer dan 0,8 tot 1,2, kunt u deze ‘Olijfolie’ noemen
Als je een hogere zuurgraad hebt, kun je die beter weggooien of zeep maken.

Dus wat gebeurt er met de Griekse EVOO in Italië?

De Italianen kunnen het mengen met hun inferieur Olijfolie die in januari of later is geoogst, die een zuurtegraad hoger dan 0,8 heeft. De Griekse Olijfolie heeft een vroege oogst met een zuurgraad tussen de 0,2 en 0,4. Dus de Italianen kunnen het mengen met hun late oogst, grote hoeveelheid Olijfolie met een zuurgraad van 1,2 of hoger, en na het mengen krijgen ze een zuurgraad van 0,8 en mogen ze het labelen als ‘Extra Vierge Olijfolie’.

Als u uw eigen olijfboom adopteert, heeft u dit probleem niet meer.
U krijgt het beste van het beste EVOO dat u kunt delen met vrienden en familie.

 

U ontvangt bij voorkeur een Bag in Box verpakking. De voordelen hiervan worden op onze website beschreven. Maar het kan ook zijn dat u flessen ontvangt indien andere verpakking niet meer beschikbaar is.

Zoals we zeggen, de boeren zijn arm en hebben niet het geld om de bomen te voeden of te behandelen met dure sprays. Nou, dit is een goede zaak! Als bomen niet worden bewaterd, niet bespoten, niet gevoerd, produceren ze de beste en meest gezonde olijfolie. Maar je hebt natuurlijk minder oogst. Het is kwaliteit boven kwantiteit.

Uw olijfboom moet twee keer per jaar gekapt worden, dit is hard werken maar het kost geen geld.

  1. Geef de olijfboom geen water
  2. Goed snoeien zodat de boom kan ‘ademen’
  3. Geen eten voor de boom
  4. Vroege oogst, oktober, november

    Waarom?

    De olijfboom gaat in de ‘overlevingsmodus’ en maakt veel polyfenolen aan. Als je de veelal onrijpe olijven op het juiste moment oogst is dit aandeel Polyfenol erg hoog en hierdoor blijft de olie lang vers en is het erg goed voor je gezondheid!!

    Lees meer over lage zuurgraad en polyfenolen in olijfolie.

U ontvangt Flessen of ‘Bag in Box’ biologische Extra Vierge Olijfolie afhankelijk van het aantal bomen dat u hebt geadopteerd, 

Je vraagt je misschien af waarom de Bag in Box de beste verpakking voor olijfolie is.

Omdat olijfolie twee grote vijanden heeft. Dat is licht en zuurstof.
Dus als je olijfolie in een blikje verpakt, wordt het beschermd tegen licht, maar nadat je de olie hebt gebruikt, komt er zuurstof in het blikje en oxideert de olie langzaam en gestaag.

Als je olijfolie in een fles doet, gaat het oxideren door licht en zuurstof.

Hierdoor is er bij verpakken in een ‘Bag in Box’ geen oxidatie door licht of zuurstof. Je kunt een flesje vullen met de olie die je nodig hebt, en de Bag in the box zal kleiner worden naarmate de hoeveelheid olie die je eruit haalt kleiner wordt. Als gevolg hiervan is de tas verstoken van zowel licht als zuurstof.

Koop dus een mooie fles en gebruik het bag-in-box-systeem om de fles die je in de keuken en op tafel gebruikt bij te vullen.

  • Verlengde houdbaarheid
  • Uitstekende barrièrebescherming tegen licht en zuurstof
  • Maximale opslagefficiëntie
  • Lagere logistieke kosten
  • Verminderde ecologische voetafdruk in vergelijking met elke andere
  • verpakkingsoptie
  • Lage investerings- en verpakkingsmateriaalkosten
  • Hygiënische en handige dosering
  • Differentiatie en maximale facing voor branding
  • Bag-in-box is een vervanging voor veel rigide verpakkingen
  • Bag-in-box gebruikt aanzienlijk minder plastic en kost gemiddeld aanzienlijk minder dan een harde container met vergelijkbare capaciteit
  • eenvoudig te doseren

 

Koroneiki Groene Olijfolie

Laatste nieuws

Lees ons laatste nieuws over olijfolie en meer.

EVOO SECRETS
Adopteer een Olijfboom in Griekenland en geniet elk jaar van de beste EVOO

Olijfboom adoptie – Geniet van je eigen olijfboom en oogst je eigen extra vierge olijfolie![...]

Peloponnesische olijfolie, een eeuwenoud elixer

Olijfolie is een van de meest karakteristieke producten van de Middellandse Zee, synoniem voor gezondheid[...]

De verschillende soorten olijfolie

Tijdens het mechanische extractieproces moet de temperatuur te allen tijde onder de 27 graden Celcius[...]

Koroneiki, The Royal Olive Flavour

Koroneiki – De koninklijke smaak Koning Nestor van het mythische land Pylos Koning Nestor, de[...]

Premium Extra Virgin Olive Oil

Onze Koroneiki-variëteit bevat een hoog gehalte aan polyfenolen en natuurlijke antioxidanten, die veroudering tegengaan en[...]

Chemische kenmerken van EVOO

Chemical Characteristics of EVOO Olijfolie bestaat voornamelijk uit triacylglycerolen (triglyceriden of vetten) en bevat kleine[...]

Smaak en Aroma van Extra Virgin Olijfolie

We krijgen vaak de vraag of het bestanddeel in olijfolie dat peperig is en mensen[...]

Hoe kun je extra virgin olijfolie het beste proeven

Smaken in olijfolie worden bepaald door een breed scala aan factoren, waaronder het type olijf[...]

“IK WIL MEER OLIJFBOMEN ADOPTEREN”

 
Als uw interesse verder reikt dan 10 bomen, zijn we blij om samen te werken. Dit kan zijn omdat uw bedrijf zich inzet voor het verminderen van CO2-uitstoot, of omdat u Extra Vierge Olijfolie wilt schenken aan uw gewaardeerde medewerkers tijdens de feestdagen. Wij staan klaar om u te ondersteunen, van het vinden van de ideale boer tot het verzorgen van passende verpakking en etikettering voor uw olijfolie.
 
Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen voor uitgebreidere informatie en mogelijkheden. Samen kunnen we iets bijzonders creëren.”