Bag in Box ‘De nieuwste trend in olijfolie’

Wat is Bag-in-Box?

Bag-in-Box is een verpakkingsoplossing voor eenmalig gebruik, ideaal voor het bewaren van de inhoud in de zak. Het bestaat uit drie elementen:

  • Een sterke blaas of plastic zak, die in een doos zit, meestal gemaakt van meerdere lagen gemetalliseerde folie die een barrière tegen licht vormt.
  • Een doos, meestal gemaakt van golfkarton, waardoor er geen licht binnendringt.
  • Een luchtdichte dispenser of kraan bestaande uit een eenrichtingsklep die voorkomt dat zuurstof en vocht in contact komen met de olijfolie.
 

Bag in a Box private label

Wat zijn de vijanden van extra vierge olijfolie?

Licht, warmte en zuurstof zijn drie vijanden van extra vierge olijfolie. Wanneer het langdurig en constant contact heeft met een van deze, zal de extra vierge olijfolie zeer snel ranzig worden of slecht worden.
In een conventionele verpakking zoals een glazen fles, wanneer we de olijfolie uitgieten, kunnen we verwachten dat er een gelijke hoeveelheid zuurstof en vocht in de fles gaat. Blootstelling aan zuurstof en vocht wordt verergerd als de fles half leeg is of zonder dop.

Bag-in-Box-verpakking lost twee GROTE problemen op: licht en zuurstof

De zak en het golfkarton zorgen voor dubbele beschermende lagen voor eventuele lichtpenetratie in de olijfolie.
Wanneer de zak de olijfolie door de kraan doseert, klapt de zak in en houdt de lucht weg van de olijfolie.
De kraan met drukknop, die aan de zak is bevestigd, heeft een eenrichtingsventiel dat voorkomt dat lucht en zuurstof in de zak komen en in contact komen met de olijfolie.

 

Bag in a Box private label

Bag-in-Box kan daarom de versheid en aromatische smaak van olijfolie gedurende een langere periode consistent behouden in vergelijking met wanneer deze is verpakt in een glazen fles of blik, vooral nadat deze is geopend.

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Córdoba heeft aangetoond dat Bag-in-Box de laagste oxidatie heeft in termen van zijn peroxidewaarde, en K270 en K232 in vergelijking met glazen flessen, PET-flessen en blikverpakkingen, terwijl PET-flessenverpakkingen de hoogste oxidatie snelheid.

Bag-in-Box behoudt de kwaliteit en verlengt de houdbaarheid van olijfolie. Het beschermt de olijfolie tegen blootstelling aan lucht en in contact met zuurstof bij het openen.


 

Andere voordelen Bag in Box

Opvallend is dat de voordelen van Bag-in-Box het gewicht, de kosten, het formaat en de milieuvriendelijkheid zijn.

Bag-in-Box is licht. Voor een 5 liter Bag-in-Box weegt hij 5 kg. Voor een equivalente glazen fles van 5 liter is dat maar liefst 9,2 kg.
De verpakkingskosten van Bag-in-Box zijn, in vergelijking met een glazen fles of blik, relatief goedkoper en maken de olijfolie dus betaalbaarder.
We kunnen ook net genoeg olijfolie decanteren in een fles die we lekker vinden voor ons dagelijks gebruik, en de fles opnieuw vullen als deze leeg is. In tegenstelling tot een glazen fles, moeten we de olijfolie na het openen binnen een tot twee maanden consumeren om van de versheid en smaken te genieten.

 
Bag-in-Box bevat een groter volume aan inhoud, zoals 3, 5 of 10 liter. Er is dus minder verpakking of etikettering nodig. Het gebruikte materiaal is lichter dan de andere plastic alternatieven, waardoor de ecologische voetafdruk tijdens het transport wordt verkleind.
Omdat de olijfolie langer vers blijft, zullen we geen flessen weggooien die we niet op tijd op hebben, waardoor er minder verspild wordt.
error: Content is protected !!