Koroneiki, The Royal Olive Flavour

250ml_evoo_seaside

Koroneiki – De koninklijke smaak

Koning Nestor van het mythische land Pylos

Koning Nestor, de zoon van Nelios, was een van de Achaeïsche stamhoofden die, volgens de Ilias, met zijn vloot van 90 zwarte schepen naar Troje ging om Menelaus ‘vrouw Helen terug te halen uit Paris, en was een van de weinigen die veilig terugkeerde. Hij wordt door Homerus beschreven als wijs, welsprekend en een vredestichter, en er wordt gezegd dat hij meer dan honderd heeft geleefd.

De koninklijke boom

Van veel Koroneiki-olijfbomen in de heuvels van Messinia wordt gezegd dat ze honderden jaren oud zijn, terwijl voor een aantal individuele bomen in sommige gevallen een leeftijd van 2000 jaar wordt beweerd, dit is wetenschappelijk geverifieerd.
Extra vierge olijfolie van Koroneiki-bomen is gerangschikt als ‘s werelds eerste olijfkwaliteit.
Koroneiki-olijfolie geeft een fijn, uitstekend aroma en een gastronomische smaak.

Geschiedenis

De aanwezigheid van de olijf is in de prehistorie alom opgemerkt.
Hoogleraren geschiedenis en archeologie, met onderzoek dat nog gaande is, hebben fossielen van olijfbomen gepresenteerd die op Griekse bodem zijn gevonden en die een indrukwekkende leeftijd hebben van 5000-6000 jaar, terwijl monsters van olijvenpollen die in de westelijke Peloponnesos zijn gevonden nauwkeurig zijn geschat tot 2000 jaren.

De olijfboom en zijn fruit hebben Griekenland sindsdien nooit meer verlaten. Bovendien eindigt in de klassieke oudheid de prachtige legende van de competitie tussen Athene en Poseidon met de proclamatie van de olijfboom als de heilige boom van de stad Athene. De grote betekenis van de olijfboom blijft gedurende de archaïsche periode van de Griekse geschiedenis bestaan, maar ook gedurende de Romeinse periode.

Griekse cultuur

“Gedoopt” in olie

De olijf- en olijfolie is door de jaren heen constant aanwezig geweest, een onderdeel van het Griekse privé- en collectieve leven: religie, kunst, sociale en politieke evenementen, sport, natuurkunde en gastronomie. De uitbundige aanwezigheid van olijfolie bomen en hun vruchten kom je in alle aspecten van het dagelijks leven in Griekenland tegen.

Dus, van de gouden bladeren in de vorm van een olijftak die begraven werden in een Minoïsche tombe, en de aromatische olijfolieproductie-ateliers in de wijde omgeving rond de paleizen van koning Nestor van Pylos, tot de orthodoxe wake-kaars die brandt. olijfolie in Griekse huishoudens tegenwoordig, de olijfboom en zijn olie zijn altijd aanwezig.

De orthodoxe religie verbindt twee van haar zeven mysteries (sacramenten) nauw met olie, de doop en de extreme zalving, terwijl zalfolie wordt gemaakt met olijfolie.

Koroneiki

KORONEIKI-olijfbomen zijn meerjarig en produceren de beste olijfolie. In de loop van de jaren groeiden de olijfbomen op de meest natuurlijke manier en met veel liefdevolle zorg, speciale aandacht, snoeien, wieden en schoffelen. We zijn trots op onze olijfbomen, want ons basisprincipe is “Gebruik nooit chemicaliën, insecticiden of pesticiden”.

We zijn niet geïnteresseerd in de hoeveelheid olijfolie die we produceren, maar alleen in de kwaliteit. Dit is de reden waarom onze olie wordt beschouwd als een van de beste olijfoliën ter wereld

LAND VAN KONINGEN

De oogst

Onze olijfolie wordt uitsluitend geoogst van de Koroneiki-bomen.

De Koroneiki-bomen, die alleen in de Griekse regio Messinia voorkomen, koesteren zich in de lange, zonnige zomerdagen waar de tijdloze olijfbomen de energie van de zon in hun olijven opslaan als olie.

Elke vroege herfst als onze olijven rijpen, oogsten en extraheren we hun olie uitsluitend met behulp van het koude persproces.

Dit zorgt ervoor dat onze olie alle essentiële antioxidanten, polyfenolen en micronutriënten behoudt die de reden zijn dat olijfolie het lichaam en de ziel door de mensheid heen heeft gevoed.

Onvervalst en nooit gemengd, ongefilterd, van boom tot fles, ons exclusieve proces zorgt ervoor dat u alleen olijfolie krijgt in zijn puurste vorm en smaak!

Smaak

Het koninklijke smaakverschil
Als een groep gezinnen die al tientallen jaren samenwerken, beheersen we de olie van onze bomen tot aan u toe.

Olijven worden met de hand geplukt en direct koud geperst in de traditionele lokale molen. Hierdoor heeft onze olie de laagst mogelijke zuurgraad, zonder chemische toevoegingen of enige vorm van verdere bewerking. Het verpakken in onze flessen gebeurt onder de strengste hygiënevoorwaarden. De geoogste olijven worden binnen 24 uur na het plukken geperst.

Alle olie is gelabeld met de exacte oogst- en persdatum om versheid te garanderen.

Het proces

De oogst vindt plaats net voordat de olijven rijpen en van kleur veranderen, meestal van eind oktober tot december, wanneer de zuurgraad laag is en het fruit op zijn hoogtepunt is. De olijven moeten voorzichtig worden behandeld en met de hand worden geplukt om ervoor te zorgen dat het fruit en de bomen niet worden beschadigd. Handplukken is erg arbeidsintensief, maar is essentieel voor olie van de hoogste kwaliteit.

Familie en vrienden komen samen om de moeite te delen. Netten worden onder de boom gelegd om alle olijven te verzamelen als ze eraf vallen. Veel takken met olijven worden gesnoeid om een ​​gelijkmatige productie van jaar tot jaar te garanderen.

Deze takken worden vervolgens naar een machine gebracht om de olijven voorzichtig van de tak te kloppen om overmatige kneuzingen te voorkomen. Olijven aan de boom worden letterlijk van de boom geslagen en mogen op de netten eronder vallen.

Binnen 24 uur na dit proces worden de olijven zorgvuldig geplukt en naar onze lokale molen gebracht. Extractie moet onmiddellijk na de oogst plaatsvinden om te voorkomen dat er chemische veranderingen plaatsvinden.

Dit proces wordt nauwlettend gevolgd, een cruciale stap bij het produceren van een hoogwaardige extra vierge olijfolie. Bij de “pers” worden de zakken van 50 kg olijven bij elkaar gebracht en genummerd om de producent te identificeren.

Bij de olijfmolen – Het goede van het slechte scheiden

Olijven worden in de trechter gegoten en via de band naar de blazer gestuurd om eventuele takjes of bladeren te scheiden. Na deze scheiding krijgen ze een spoeling in schoon koud water om vuil te verwijderen en gaan ze door een laatste zeef om al het andere vuil op te vangen dat achterblijft.

De olijven worden door een dubbele hamermolen gestuurd om snel te worden vermalen.

Op dit punt vult de heerlijke geur van olie van de hoogste kwaliteit het hele gebouw. Een horizontale centrifuge scheidt de olie van het water en de vaste stoffen zonder warmte of water toe te voegen om alle antioxidanten intact te houden.

De levendige groene ongefilterde extra vierge olijfolie van de hoogste kwaliteit stroomt dan binnen 45 minuten na de start uit. De olijfolie is klaar voor onmiddellijke consumptie.

Geen vermenging

Original Royal Flavour betekent ‘Niet mengen met andere oliën’!
Enkelvoudige olie van de Koroneiki-olijf. Nooit gemengd met andere oliën.

Onze olie wordt zonder hitte of chemicaliën verwerkt en ongefilterd, en behoudt alle natuurlijke polyfenolen en antioxidanten.

De zuurgraad wordt duidelijk vermeld. Oliën van hoge kwaliteit moeten altijd lager zijn dan 0,08% – wij zijn 0,03%.

Onze flessen beschermen de olie tegen direct licht. We raden u aan het ook altijd uit de buurt van directe warmte op te slaan.

Onze flessen worden geleverd met een hersluitbare dop om de lucht tussen gebruik buiten te houden. Het voorkomt ook oxidatie en ranzig worden.

error: Content is protected !!