voidokoilia

De mooiste regio in de Peloponnese, Messinia

De olijftuinen van Nestor liggen in het zuidwesten van Griekenland, in de Peleponnessos, provincie Messinia. De regio heeft een rijke geschiedenis en mythologie van 5000 jaar. De regio is beroemd om koning Nestor zoals genoemd door Homerus in de Oddysee en om de beroemde ‘Slag om Navarino’ die deel uitmaakte van de bevrijding van Griekenland.

Messinia staat bekend om zijn olijven en extra vierge olijfolie. Dit laatste is een belangrijk landbouwproduct van de regio sinds het Myceense tijdperk. Dit wordt bevestigd door opgravingen in het paleis van Nestor, koning van Pylos. Grieken waren een van de eerste landen die olijfbomen verbouwden in het Middellandse-Zeebekken.

navarino-bay-and-lagoon-436x245-1

Gelegen aan de Baai van Navarino 

De olijftuinen van Nestor liggen tussen Chora en Pylos, langs de zee, het mythische land van koning Nestor. We nodigen u uit om dit gebied te bezoeken voor uw vakantie en de tuinen en vele historische en mythologische sites te bezoeken.

Het unieke terroir, het microklimaat en onze landbouwmethoden, waaronder droge teelt en vroege oogst (met de hand geplukt), zijn de factoren die bijdragen aan de superieure kwaliteit van onze olijfolie.

Nestor's olive gardens

Nestor’s Olijfbomen

Uniek bodemprofiel leidt tot de productie van rijp, smaakvol, rijk geconcentreerd fruit en een kenmerkende extra vierge olijfolie, geleverd door gepassioneerde ambachtelijke lokale producenten. Er wordt zorgvuldig aandacht besteed aan de gezondheid van de olijfbomen om de olijffruit de beste kans te geven om gedurende het seizoen te optimaliseren en sterke, zuivere smaken te ontwikkelen. De biologische extra vierge olijfolie wordt geproduceerd door Koroneiki Variety, alleen inheems in Griekenland.

De rijke bodem, natuurlijke afwatering, kalme winters, zonneschijn, voldoende lucht in een vervuilingsvrije omgeving. Alles wordt gedaan zoals de traditie vereist en zoals de experts van vandaag suggereren.

Petros and harvesters

Alleen het beste wordt geplukt uit de jaarlijkse productie van het land, verwerkt onder zorgvuldig toezicht, met respect voor de traditionele manieren en opgeslagen onder optimale omstandigheden, om alle kostbare voedingsstoffen te behouden, in een omgeving waar iedereen het idee deelt dat kwaliteit het resultaat is van houden van wat je doet.

De oogst van de olijven

De oogst begint in de herfst als de olijven groen zijn, net voordat ze paars worden. Het is de tijd waarin alle aroma’s, smaken en voedingsstoffen op hun hoogtepunt zijn. De oogst gebeurt allemaal met de hand. De bomen worden geplukt of met een stok geslagen en de olijven vallen in netten die op de grond liggen. Aan het eind van de dag worden de olijven per tractor naar de olijvenmolen vervoerd waar ze worden geperst. De oogsttijd is in november en december en de olijven worden binnen 12 uur na de oogst geperst om een ​​zeer lage zuurgraad te garanderen.

Een hoofdbestanddeel van de vroege oogst is oleuropeïne, een polyfenol, dat verantwoordelijk is voor zijn bittere smaak. Naarmate olijven rijpen, neemt het oleuropeïnegehalte af, waardoor rijpe olijven minder bitter zijn.

Hoe hoger de concentratie oleuropaïne in olijfolie, hoe groter de farmaceutische waarde ervan.

Oleocanthal is een derivaat van oleuropaine, dat olijfolie zijn kenmerkende prikkelende gevoel achter in de keel geeft. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

The milling of Nestor's olives

Original Royal Flavour betekent ‘Niet mengen met andere oliën’!
Enkelvoudige olie van de Koroneiki-olijf. Nooit gemengd met andere oliën. Onze olie wordt zonder hitte of chemicaliën verwerkt en ongefilterd, en behoudt alle natuurlijke polyfenolen en antioxidanten. De zuurgraad wordt duidelijk vermeld. Oliën van hoge kwaliteit moeten altijd lager zijn dan 0,8% – wij zijn 0,3%.

Het persen van de olijven bij de olijfmolen

Olijven worden in de trechter gegoten en via de band naar de blazer gestuurd om eventuele takjes of bladeren te scheiden. Na deze scheiding krijgen ze een spoeling in schoon koud water om vuil te verwijderen en gaan ze door een laatste zeef om al het andere vuil op te vangen dat achterblijft.

De olijven worden door een dubbele hamermolen gestuurd om snel te worden vermalen.

Op dit punt vult de heerlijke geur van olie van de hoogste kwaliteit het hele gebouw. Een horizontale centrifuge scheidt de olie van het water en de vaste stoffen zonder warmte of water toe te voegen om alle antioxidanten intact te houden.

De levendige groene ongefilterde extra vierge olijfolie van de hoogste kwaliteit stroomt dan binnen 45 minuten na de start uit.

De olijfolie is klaar voor onmiddellijke consumptie.

Block "1651" not found