Nestor Sustainable Farming

Bij Nestor Sustainable Farming zijn we er trots op samen te werken met een toegewijd team van producenten die zich inzetten voor duurzaamheid en hoogwaardige olijvenproductie. Onze producenten zijn bekwame boeren die een grondige kennis en begrip hebben van het land en het olijventeeltproces.

Onze producenten zijn gepassioneerd over hun werk en streven er altijd naar hun praktijken te verbeteren om de best mogelijke olijven en olijfolie te produceren. Ze gebruiken een reeks duurzame landbouwtechnieken, zoals geïntegreerde plaagbestrijding en waterbesparende technologieën, om ervoor te zorgen dat hun producten van de hoogste kwaliteit zijn en tegelijkertijd hun impact op het milieu minimaliseren.

Over het algemeen zijn we er trots op om samen te werken met zo’n getalenteerde en toegewijde groep producenten bij Nestor Sustainable Farming, en we geloven dat hun toewijding aan uitmuntendheid en duurzaamheid wordt weerspiegeld in de hoogwaardige producten die we produceren.

Onze gezamenlijke doelen:

Bevordering van biologische landbouw op de bodem van zuid-west Peloponnese 

De verwerking en ontwikkeling van lokale producten

Het op de markt brengen van producten van hoge kwaliteit (met beperkte productie) aan consumenten buiten Griekenland.

Bevordering van milieubewustzijn en actieve deelname aan de bescherming van het milieu.

ONTMOET PETROS

Petros, een olijfboer die woont en werkt in de regio Gialova/Navarino, bezit ongeveer 1000 olijfbomen, die op een natuurlijke en harmonieuze manier over zijn land verspreid staan.

Petros geeft zijn bomen geen water, en geeft als redenen op dat water een kostbare en schaarse hulpbron is en dat er spaarzaam en efficiënt mee moet worden omgegaan. Tevens gelooft hij dat water een bron van ziekte en stress is voor olijfbomen en dat het de kwaliteit en de smaak van het fruit kan aantasten.

Petros laat zijn bomen het liefst vertrouwen op de natuurlijke hydratatie en de natuurlijke voedingsstoffen die ze in de bodem en de atmosfeer kunnen vinden om op deze manier een hoogwaardige olijfolie kunnen produceren met een hoog gehalte aan polyfenolen en andere heilzame stoffen.

ONTMOET ALEXI

Alexi, een eenvoudige boer die in het dorp Schrapa woont, ook wel bekend als Eliofyto heeft zijn hele leven op het land gewerkt, olijven geplant, verzorgd en geoogst met mijn eigen handen.

Alexi is een arme doch goede boer maar bovenal een gelukkig man. Zijn vrouw Sophia, die hem steunt en liefheeft, en zijn drie kinderen die trots hun vader zijn en zijn werk.

Alexi doet niets aan zijn olijfbomen dat duur of kunstmatig is. Hij gelooft in de kracht van de natuur en de wijsheid van traditie.Hij gebruikt geen chemicaliën om zijn olijven te laten groeien. Geeft zijn bomen geen water en besproeit ze niet met pesticiden.

Hierdoor is het product uit zijn olijfboomgaarden puur en van hoge kwaliteit, maar beperkt in kwantiteit.

ONTMOET KOSTAS

Kostas, een ambitieuze Griekse olijvenboer die in het kleine dorpje Sgrapa woont, vlakbij Gialova in het zuidwesten van Griekenland heeft een kleine olijfgaard geërfd van zijn vader die enkele jaren geleden is overleden.

Kostas is een harde werker en steekt al zijn energie in de olijfgaard, waarbij hij olijvenbomen plant, verzorg en oogst. Zijn olijfolie staat bekend om zijn kwaliteit en smaak.

Kostas is trots wat hij heeft bereikt, wat hij doet, en bovenal op wie hij is. Bovenalles is hij dankbaar voor de steun en liefde van zijn familie en zijn gemeenschap.

ONTMOET DIMITRIS

Dimitri is een Griekse olijfolieboer die in Gialova woont. Hij heeft zijn hele leven op het land gewerkt, olijven geplant, verzorgd en geoogst met zijn eigen handen.

Ondanks het harde werk en de vele uitdagingen waar hij voor staat, houdt hij van het land en zijn olijfbomen.

Dimitri is er trots op om olijfolie van hoge kwaliteit te produceren die hij verkoopt op lokale markten en in het buitenland.

Met zijn vrouw Mario woont hij samen in een klein en bescheiden huis dat ze vele jaren geleden samen hebben gebouwd. Hun drie kinderen hebben het dorp verlaten om hun geluk in de stad te zoeken.

Maria en Dimitri zijn nu alleen, maar gelukkig in hun eenvoudige en zelfvoorzienende manier van leven.

ONTMOET NIKOS

Nikos, een olijfboer die woont en werkt in de Peloponnesos heeft een middelgrote olijfgaard. Stavros is de jongste van vijf broers en zussen,

Door zijn harde werk en toewijding aan zijn olijfgaard en door investeren in moderne apparatuur en technieken, zoals druppelirrigatie en mechanisatie, heeft hij zijn werk efficiënter en minder arbeidsintensief kunnen maken.

De opbrengst en de kwaliteit van zijn olijven zijn door experimenteren met verschillende technieken en methoden aanzienlijk toegenomen zonder verlies van kwaliteit.

Nikos heeft ook wat uitdagingen en tegenslagen gehad, zoals ziekten en plagen, slecht weer en economische crises, maar heeft altijd geprobeerd ze te overwinnen en oplossingen te vinden.

Nikos heeft enkele onderscheidingen en certificaten ontvangen voor zijn olijfolie en is trots op zijn klein maar loyaal klantenbestand in binnen- als buitenland.