Het groeien van de olijfbomen

De beste olijfolie wordt gemaakt van de ‘Koroneiki-olijf’ die een lage zuurgraad en hoog polyfenol-olijfolie produceert. De olijfbomen krijgen geen of heel weinig water en veel zon tijdens de groei van de olijven.

De olijfbomen worden twee keer per jaar gekapt, waarbij takken worden uitgesneden om de boom meer ‘lucht’ te geven en om de boom op te kweken tot mooie takken waar veel olijven in kunnen groeien.

Onze boeren gebruiken geen chemicaliën en geen mest om het meest natuurlijke product te krijgen. Deze methode levert minder hoeveelheid olijfolie op, maar een veel hogere kwaliteit.

Het oogsten van de Koroneiki olijven

Eind oktober en begin november wordt er geoogst. Dit is een zeer vroege oogst, maar dit garandeert een zeer lage zuurgraad en een zeer hoog gehalte aan polyfenolen (anti-oxidanten).

De lage zuurgraad (0,1 – 0,4) is een maatstaf voor kwaliteit. De hoge polyfenolen ook. Olijfolie met veel polyfenolen heeft veel gezondheidsvoordelen.

De olijven worden met de hand geoogst en binnen enkele uren overgebracht naar de olijfmolen. Dit garandeert de beste kwaliteit.

Handmatig plukken is het duurste oogstsysteem vanwege de hoge arbeidskosten. Het wordt uitgevoerd met behulp van eenvoudig gereedschap, bijvoorbeeld kleine plastic harken die langs de vruchtdragende takken getrokken. Het losgemaakte fruit valt op plastic netten uitgespreid op de grond onder de kruin van de olijfboom; dan worden ze verzameld door hand en zet in geschikte kratten of bakken.

Het maalproces in de olijfmolen

Bij de olijfmolen worden de olijven gewassen en worden bladeren en takken gescheiden. In de olijfmolen (continu systeem) wordt de olijfolie geëxtraheerd door het fruit bij lage temperaturen te verpletteren (koudgeperst) om te voorkomen dat de olijfolie verschroeit, wat zou resulteren in biochemische veranderingen en verlies van voedingswaarde.
Het persen vindt plaats bij 27 graden Celsius waardoor de olie zijn aroma en een grote hoeveelheid polyfenolen (natuurlijke antioxidanten) behoudt.

De olie wordt gewonnen door moderne centrifugaalmachines met hoge snelheid. De olie die uit deze methode komt, wordt Extra-Virgin genoemd. Het is de eerste persing en we hebben ongeveer 5 kilo olijven nodig om een kilo olijfolie te maken. Dit is de gezondste olijfolie die je kunt eten en misschien wel het gezondste dat je op aarde kunt eten.

Het bottelen van de olijfolie

Het bottelen gebeurt met moderne procedures. Voor het bottelen kan de olie natuurlijk worden gefilterd of mechanisch worden gefilterd als u dat wilt.

Wij verpakken onze olijfolie in bulk als je zelf wilt bottelen of we verpakken in flessen van elke maat (50 ml. Tot 750 ml.), Of de zeer populaire ‘bag in box’ (3 ltr. Tot 10 ltr.), of ‘Pouchbag (500 ml. tot 1 ltr.)

Neem contact met ons op met uw verpakkingsverzoek.
We kunnen elke soort verpakking vullen die u maar wilt, met etiket op de verpakking of zonder een etiket op de verpakking.

Private Label Botteling
The taste of Nestor's olive oil

De smaak van Nestor’s Extra Virgin Olijfolie

De extra vierge olijfolie van Nestor is krachtig en toch elegant en evenwichtig.
Onze extra vierge olijfolie combineert de beste eigenschappen van de Koroneiki-variëteit. Deze olijfolie is robuust en pittig.

Het aroma wordt meestal omschreven als gras, artisjok en groene thee met een vleugje kruiden, vergezeld van wat rijp fruit dat wordt omschreven als bloemig met een vleugje boter.
En het is door onze toewijding voor wat we doen en onze unieke praktijken, dat we een olijfolie kunnen maken die een gemeenschap is van nog steeds uitstekende eigenschappen en een aangename fruitige smaak.

De olijftuinen van Nestor bieden u de beste extra vierge olijfolie ter wereld. Elke partij olijfolie die door de boeren naar de coöperatie wordt gebracht, wordt grondig en strikt getest op authenticiteit, zuiverheid, zuurgraad, enz.

We streven naar een uitgebalanceerde extra vierge olijfolie en streven ook naar uw culinair genot.

Biologische extra vierge olijfolie geproduceerd door Koroneiki Variety die alleen in Griekenland voorkomt, heeft een prachtig aroma, een rijke vloeibare textuur en een peperige smaak.

Block "1651" not found