Oorsprong

Nadat hij in 2017 naar Gialova (ten zuidwesten van de Peleponesse, Griekenland) was verhuisd en verliefd was geworden op het gebied en de verse en overvloedige lokale olijfolie, breidde Sven zijn expertise over dit onderwerp uit in de herfst van 2017.

Daar heeft hij zijn vaardigheden aangescherpt in het identificeren van zowel positieve als defecte smaken in olijfolie en leerde hij de kritische componenten om een superieure kwaliteit olijfolie te produceren, van oogsten tot malen tot bottelen.

Perfectie

Sven’s ervaring als Franse keukenchef heeft ertoe bijgedragen dat hij zich tot een van de beste olijfolie proevers heeft ontwikkeld.

Original Royal Flavour betekent ‘Niet mengen met andere oliën’!
Enkelvoudige olie van de Koroneiki-olijf. Nooit gemengd met andere oliën.

Onze olie wordt zonder hitte of chemicaliën verwerkt en ongefilterd, en behoudt alle natuurlijke polyfenolen en antioxidanten.

De zuurgraad wordt duidelijk vermeld. Oliën van hoge kwaliteit moeten altijd lager zijn dan 0,08% – wij zijn 0,03%.

nestor_white_label
nestor_oil

Perfection

Sven’s experience as a French kitchen Chef, helped make him one of the best olive oil taster in the world.

Original Royal Flavour means ‘No Blending with other oils’!
Single varietal oil from the Koroneiki olive. Never blended with other oils.
 
Processed without heat or chemicals and unfiltered, our oil retains all of the natural polyphenols and anti-oxidants.
 
The acidity is clearly stated. High quality oils should always be below 0.08 % — we are 0.03%.
 

Onbevooroordeeld

In een wereld waar veel producenten en olijfolie professionals hun carrière begonnen in de olijfgaarden of zich bij het familiebedrijf voegden, gelooft Sven, een autochtone Nederlander en een persoon ‘die niet onder een olijfboom is opgegroeid’, zijn specifieke weg naar de olijfolie sector hielp zijn smaakpapillen te ontwikkelen.

“Het bedrijf waarin ik zit, stelt me bloot aan olijfolie uit heel Griekenland en vereist dat ik kennis heb van de verschillende variëteiten en regio’s, daarom ben ik onbevooroordeeld.”

Sven heeft inderdaad geen invloed van buitenaf, behalve kwaliteitsbeheer voor de producenten waarmee hij werkt, de oliën die hij koopt en zijn consumenten over de hele wereld.

The milling of Nestor's olives

Betrouwbaar

“We beschouwen de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de gemeenschap en het milieu als hun eerste verantwoordelijkheid.”

Nu fraude nog steeds hoogtij viert in het bedrijf – en met name de Verenigde Staten hebben geen wetten om ‘extra virgin’ te reguleren – heeft Sven het tot zijn missie gemaakt om hoogwaardige extra vierge olijfolie te leveren aan de Amerikaanse, Europese en Aziatische markt. Dit maakt Nestor Olijfolie een merk waarop u kunt vertrouwen.

“Ik geloof dat de enige manier om echt iets te veranderen in deze branche, is door mensen op te leiden, één consument tegelijk”, legt Sven uit. ‘Als je eenmaal een geweldige extra vierge olijfolie hebt geproefd, kun je gewoon niet meer terug. Je bent verslaafd.’

Kwalitatief hoogstaande, authentieke, veilige olijfolie

Kwaliteit

De kwaliteit van Nestor Olijfolie wordt gecontroleerd aan de hand van de volgende metingen:

 

    • Zuurgraad, oxidatietoestand (meting van peroxiden, fotometrische monitoring Κ232, Κ270, δΚ)
    • Organoleptische evaluatie (sensorisch – smaak en aroma) uitgevoerd door een vooraanstaand en erkend panel van testers
    • Totaal fenolen, α-tocoferol (vitamine E), 1,2-diglyceriden en pyrofeytine.

Authentiek

De authenticiteit van Nestors olijfolie is gecertificeerd door middel van de volgende tests:

 

    • vetzuurgehalte en DECN 42
    • sterol en erythrodiol – uvaol concentraties
    • was en ethylesters concentraties
    • 3,5-Stigmasiene

Veilig

De voedselveiligheid van Nestor’s olijfolie wordt gecontroleerd door middel van de volgende tests:

 

    • Test op resterende pesticiden
    • Test op resterende weekmakers
    • Test op resterende zware metalen
    • Test op resterende polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK)