Premium Extra Virgin Olive Oil

EVOO

PREMIUM EXTRA VIRGIN

Nestor kwaliteit standaard: Premium Extra Virgin              

Onze Koroneiki-variëteit bevat een hoog gehalte aan polyfenolen en natuurlijke antioxidanten, die veroudering tegengaan en helpen voorkomen dat de olie ranzig wordt. Het is het beste om te kopen wat u binnen drie tot zes maanden na opening zou consumeren, wanneer het op zijn hoogtepunt van smaak is. De olie wordt na deze tijd niet ranzig, maar de geur en frisse smaak zullen door oxidatie langzaam vervagen. Ongefilterde extra vierge olijfolie behoudt zijn kwaliteit en smaak twee jaar na de oogst, mits goed bewaard. Schud uw fles niet voordat u hem schenkt en zorg ervoor dat deze altijd goed afgesloten is. olie in kleine hoeveelheden.

Wat betekent Premium Extra Vierge?

Extra vierge is de hoogste kwaliteit olijfolie, gewoon “de beste”. superieure smaak, kleur en aroma. Premium Extra Virgin duidt op olie met een zuurgraad van minder dan 0,5%. Onze olijfolie wordt bij de oogst getest en is constant tussen de 0,3% en 0,5% zuur. Het wordt periodiek opnieuw getest om ervoor te zorgen dat de premium normen worden gehandhaafd.

De zuurgraad is ook een goede indicator van de zorg en aandacht voor detail van het oogst- en extractie proces. De zuurgraad van de olijf begint te stijgen zodra deze wordt geplukt. Dit verklaart waarom de olijven niet mogen staan, maar onverwijld naar de molen moeten worden gebracht. Een lage zuurgraad verlengt de houdbaarheid en zorgt voor een hoger kwaliteitsniveau. Het peroxide gehalte van de olie is een andere kwaliteitstest die wordt gebruikt om het zuurstofgehalte in de olie te controleren.

Wanneer olijfolie in contact komt met lucht, begint deze te oxideren en te verslechteren. Premium Extra vierge olijfolie moet een peroxide gehalte hebben van minder dan 20. Wij voldoen aan deze norm.

Om in Europa het label “extra vierge” te krijgen, moet olijfolie voldoen aan de IOOC-normen (International Olive Oil Council). Naast chemische tests, moet olie voldoen aan de goedkeuring van een proeverspanel en beoordeeld worden als “perfect aroma en smaak”. Als het niet aan de criteria voldoet, kan het niet als extra vierge worden verkocht.

Onze lokale molen in Chora, Messinia, voldoet aan de IOOC-normen. Getrainde technici proeven de olijfolie en voeren na elke productie gestandaardiseerde chemische tests uit. Zij bepalen of onze olijfolie extra vierge is en als perfect van smaak, aroma en zonder gebreken wordt beschouwd. Dit wordt gedocumenteerd met een gewaarmerkt rapport.

ongefilterd

Een andere factor die bijdraagt aan onze uitstekende kwaliteit is dat deze volledig ongefilterd is; het is echt olijfolie in zijn natuurlijke staat. Deze ongefilterde, natuurlijke olie is wat de Grieken al sinds de oudheid in hun dagelijks leven gebruiken. Olijfolie kenners en koks geloven dat ongefilterde olijfolie superieur is aan andere vanwege de rijke smaak en het hogere gehalte aan voedingsstoffen in de olijfvrucht. Filtratie vermindert een deel van de smaak en gezondheidsvoordelen van de olie. Als er bezinksel (onschadelijke olijfpulp) in de fles wordt aangetroffen, schud dan de fles niet voordat u hem schenkt.

Uitzonderlijk aroma

Deze olijfolie is robuust en kruidig. Het aroma wordt meestal beschreven als gras, artisjok en groene thee met een vleugje kruiden, vergezeld van wat rijp fruit dat wordt beschreven als bloemig met een vleugje boter.

Het mediterrane dieet

Begin jaren 60 startte de Wereldgezondheidsorganisatie een onderzoek naar eetgewoonten van mensen uit verschillende landen. Het duurde 30 jaar en er waren ongeveer 13.000 mensen tussen de 40 en 59 jaar bij betrokken.

De resultaten laten zien dat mensen die in mediterrane landen wonen, voornamelijk in Griekenland, de laagste sterftecijfers hebben door kanker en coronaire hartziekten, en een indrukwekkend hogere gemiddelde levensduur hebben dan inwoners van andere landen.

Wetenschappers die het geheim probeerden te ontdekken, leidden tot de conclusie dat de bijzondere en natuurlijke manier van leven (werken op het platteland, verhoogde fysieke activiteit), maar het eenvoudige en zuinige dieet met specifieke olijfolie, dat bekend werd als het mediterrane dieet, de oorzaak van het fenomeen.

Een grootschalig onderzoek van de Medical School of Athens en de University School of Public Health van Harvard bevestigt dat het mediterrane dieet het leven verlengt en beschermt tegen hartaandoeningen en kanker.

error: Content is protected !!